Новини

Национална адвентна конференция "Единни в очакване и служене"

ЦАСД Ви кани на националната адвентна конференция "Единни в очакване и служене" 2014, която ще се проведе на 01.11.2014г. в зала 3 на НДК.

Освободен от затвора

След почти 22 месеца, пастор Монтейро е бил освободен от затвора в Того Пасторът от ЦАСД Антонио Монтейро е бил освободен от затвора на 13 Януари, Понеделник, след близо 2-годишното мъчение, след като е бил оправдан от съда в Неделя. В затвора все още е Бруно Амах, който бил осъден от заседателите до живот. В момента обмисля обжалването на присъдата. Президентът на ЦАСД Тед Уилсън говорил с Монтейро по телефона. Двамата изказват благодарности към световната църква за подкрепата. Милиони адвентисти от цял свят проведоха молитвени бдения, писаха писма до властите, стартираха медийни кампании, подписаха петиция за освобождаването на Монтейро и останалите, въвлечени в случая. Чувствата на църковните власти обаче бяха смесени, от факта че не всички са били оправдани. Припомням, че от Март 2012 петима мъже са държани без присъди в затвора в Того въз основа на обвиненията на един мъж, който е бил описан от съдебната психиатрична експертиза като „патологичен лъжец“. Този мъж е бил задържан и осъден на доживотен затвор на делото в Неделя.

http://news.adventist.org

СЪБОТНИЯТ ДИВАН

В Лондон пастор Вили Костеску води уникална програма за достигане до обществото, наречена „Съботният диван“. Поставя се диван на оживено място, а минаващите са приканвани да седнат и да си починат. На дивана е пасторът, който започва успокояващ разговор с хората. Този разговор е интродукция към библейския принцип за Съботната почивка. Пастор Вили се гордее с идеята си, която предизвиква толкова внимание сред хората, карайки ги да се редят на опашка, за да седнат на дивана. Пасторът им говори за специалния ден за почивка, който е направен за тях. „Това е нашата мисия: да каним хората да преживеят великата почивка; почивка, която променя човечеството за винаги. Ние я познаваме като Съботата“ - споделя пастор Вили.